Support forum

Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
http call back problem
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
July 11, 2017
11:49 am
Henk Helmantel
Admin
Forum Posts: 740
Member Since:
May 28, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

You can remove all log items in Diafaan SMS Server with the menu selections 'File-Clear-Send log', 'File-Clear-Receive log' and 'File-Clear-Event log'.

It is not possible in Diafaan SMS Server to remove only the messages from the log that received a delivery report.

Regards, Henk

July 11, 2017
11:11 am
Zakir Hossain
Guest
Guests

Thanks for the info. is there any way to remove the log manually ? for example if i want to remove all log or already delivered log only?

July 11, 2017
10:48 am
Henk Helmantel
Admin
Forum Posts: 740
Member Since:
May 28, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello Zakir,

Message log HTTP callbacks with action type 'message_log' should always contain the 'user_info' text that you provided with the message.

For message log update HTTP callbacks with action type 'message_log_update' the 'user_info' field could be empty if the original message was already removed from the send log when the delivery report is received. The information in the 'user_info' field is only stored in the send log and when the send log record of the message is removed the information in the 'user_info' field is lost.

By default, the send log of Diafaan SMS Server stores up to 10000 messages, you can increase the number of messages in the 'Logging' settings in the general options. However, it is best to keep the log files as small as possible, if the log files are getting too large the performance of Diafaan SMS Server will suffer.

Regards, Henk

July 10, 2017
6:50 pm
Zakir Hossain
Guest
Guests

i am using php script to save callback result on a external database. most of the time the result sent perfectly but some time the user_info field send blank data value. i want to know the reason why it is sending blank value. i'm using web connector

Forum Timezone: Europe/Amsterdam

Most Users Ever Online: 494

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Member Stats:

Guest Posters: 439

Members: 0

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 3

Topics: 656

Posts: 2250

Newest Members:

, Henk Helmantel

Administrators: Henk Helmantel: 740