Support forum

Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Disk I/O Error
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
October 13, 2015
3:19 am

Hi Henk,
thanks for the help! I followed the steps you wrote and everything is back in working order.
Now that you mention services, it reminds me of when I think the problem started. One day I noticed no messages are being sent so I checked the console and its status was some error. So I went and checked the services and saw that the service was stopped. I restarted it and functionality was restored but since then , I think, the log was not working. I'm not sure what happened there that stopped the server and corrupted the log. Thanks for the help, though. I now know how to fix it if it happens again.

October 10, 2015
2:23 pm
Henk Helmantel
Forum Posts: 521
Member Since:
May 28, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

The description of the problem suggests that the log database in Diafaan SMS Server is corrupt. If that is the case, you can let Diafaan SMS Server create a new log database with the following steps:

- Stop the Diafaan SMS Server service using the Windows Service Control Manager
- Close the Diafaan SMS Server console program
- Remove or rename the file 'C:\ProgramData\Diafaan\Diafaan Message Server\MessageLog.sqlite'
- Remove the file 'C:\ProgramData\Diafaan\Diafaan Message Server\MessageLog.sqlite-journal'
- Start the Diafaan SMS Server service
- Start the Diafaan SMS Server console program

Regards, Henk

October 10, 2015
5:18 am

Hi all,
I'm having this weird issue and I can't find anything about it in the manual. Diafaan works fine and all messages are being sent, however, the SMS Server program is not showing any logs. No send queue, no send log, no reports, no nothing. If I check out the webserver using a browser, the send queue and all of those show up there, but just not on the Server program. The only hint I'm getting from the program is this line at the bottom: "Some kind of disk I/O error ocurred, disk I/O error"
Does anyone have any idea what this means and how to fix it?

Forum Timezone: Europe/Amsterdam

Most Users Ever Online: 494

Currently Online:
11 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Member Stats:

Guest Posters: 355

Members: 0

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 3

Topics: 513

Posts: 1776

Newest Members:

, Henk Helmantel

Administrators: Henk Helmantel: 521